Avrasya sağlık vizyonunu belirledi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özoran ile Trabzon ve sağlık ilişkisi üzerine Günebakış gazetesinde yayımlanan söyleşiden alıntıdır.

2010 yılında kuruluştan itibaren üniversitemiz sürekli gelişmiş ve 8.000’e yakın önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi; 300’ü aşkın akademik personeliyle Avrasya Üniversitesi mezunlarıyla birlikte giderek büyüyen bir eğitim öğretim ailesi oluşturmuştur. Trabzon’a yönelik olarak üniversitemiz şehre ekonomik destek sağlamakla birlikte şehrimiz ve bölgemiz insanına kendi evinde eğitim görme olanağı sağlamaktadır. Trabzon ve çevre illerin bu fırsatı iyi değerlendirdiğini düşünüyorum.

Ayrıca günümüzde iş olanaklarının kısıtlı olduğu dikkate alındığında Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin hem özel hem de kamu sektöründe iş bulma imkanına sahip olduklarını görmekteyiz. 10 yılını doldurmayan üniversitemiz mezunlarının Türkiye’nin her tarafında bulunan sağlık kuruluşlarında görev almalarının da son derece memnuniyet verici bir gelişme olduğunu belirtmek isterim. Bu önceliği gören üniversite yönetimimiz Sağlık Bilimleri Fakültemize ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuza her türlü desteği vermekte olup; eğitim kadromuz güçlenerek gelişmekte, derslik ve laboratuvarlarımız günümüz teknolojileriyle donatılmış ve öğrencilerimizin daha donanımlı yetişmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmamıştır. Bu bakımdan Trabzon’da söz sahibi olan herkesin kendi yararına olan bu eğitim kurumunu sahiplenmesi gerektiğini düşünmekteyim.

GÜNEBAKIŞ GAZETESİ OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> https://www.gunebakis.com.tr/roportaj/avrasya-saglik-vizyonunu-belirledi-h31594.html