Avrasya Üniversitesi

Geçmişte izimiz, Geleceğe sözümüz var...

Atmosferik Havadan Su Hasat Sistemi

Atmosferik Havadan Su Hasat Sistemi

TEKNOFEST 2018 Uzay Havacılık ve Teknoloji Festivali ATMOSFERİK HAVADAN SU HASAT SİSTEMİ TASARIMI GİRİŞ “Temiz içme suyuna ve hıfzıssıhhaya erişim, yaşamdan ve tüm insan haklarından faydalanmak için temel bir insan hakkı olarak tanınmaktadır.” 28 Temmuz 2010 tarihli bir kararla Birleşmiş Milletler, suya erişim hakkını temel insan hakkı olarak tanımıştır. BM verilerine göre dünyada şu anHakkında daha fazlasını oku Atmosferik Havadan Su Hasat Sistemi[…]

Türkiye’de ve Dünya’da Dalga Enerjisi’nin gelişim Süreci

Türkiye’de ve Dünya’da Dalga Enerjisi’nin gelişim Süreci

ÖZET Yakın zamanda basın yayın kuruluşlarında duyulan ve Karadeniz dalga enerjisinin elektrik enerjisine dönüşeceği şeklindeki haberler heyecan vericidir. Ancak açık gönüllülükle belirtmek gerekir ki Ülkemizde (ve Dünyada) Ar-Ge tabanlı, farklı disiplinlerin birlikteliği sonucu oluşturulmuş, ticarileşme aşamasında bulunan, Dünyada tanınır, çalışmalar çok yetersizdir.       Enerji bağımsızlığı ve Dalga Enerjisi Çalıştayı 2018 Son yıllarda dalga enerji üzerineHakkında daha fazlasını oku Türkiye’de ve Dünya’da Dalga Enerjisi’nin gelişim Süreci[…]

AVÜBAP 2019003 Anket Sorgusu ile Trabzon’da İskân Olan Afgan   Göçmenlerinin Psiko-Sosyal Durumlarının Araştırılması

AVÜBAP 2019003 Anket Sorgusu ile Trabzon’da İskân Olan Afgan Göçmenlerinin Psiko-Sosyal Durumlarının Araştırılması

Proje Yürütücüsü: Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Özgün Araştırmacılar Dr. Öğr. Üyesi Neda HASHEMI KHOSROSHAHI Dr. Öğr. Üyesi Suat TAŞKESEN Dr. Öğr. Üyesi Adil CALAP Dr. Öğr. Üyesi Hilal H. ERDOĞAN Öğr. Gör. Sevil SEZGİN Arş. Gör. H. Büşra ERDÜZEN Arş. Gör. Önder Çoban Arş. Gör. Fatma Bülbül Afgan göçmenlere ulaşmak için Trabzon İl Göç İdaresiHakkında daha fazlasını oku AVÜBAP 2019003 Anket Sorgusu ile Trabzon’da İskân Olan Afgan Göçmenlerinin Psiko-Sosyal Durumlarının Araştırılması[…]

Arsin’de Bir Karayemiş Ağacının Avrasya Hikayesi

Arsin’de Bir Karayemiş Ağacının Avrasya Hikayesi

Lise Öğrencileri ile Karayemiş Toplama Etkinliği Kapsamında Yöresel Ürünlerimiz ve Sorunları Katılımcılar Prof.Dr. Teoman Ayhan, Avrasya Üniversitesi, BAP Koordinatörü Dr.Öğr.Üyesi Ferudun Keskin, Avrasya Üniversitesi, Bilgisayar Müh., Bölüm Başkanı Faik Yavuz, Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yavuz Cam San. Ltd. Şti. Köksal Yavuz, Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yavuz Cam San. Ltd. Şti. Mete Tunç, Trabzon Sınav Koleji,Hakkında daha fazlasını oku Arsin’de Bir Karayemiş Ağacının Avrasya Hikayesi[…]

AVÜ-TEKMER hazırlıkları kapsamında Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü İşbirliği

AVÜ-TEKMER hazırlıkları kapsamında Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü İşbirliği

AVÜ-TEKMER hazırlıkları kapsamında Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü, Akçaabat Ziraat Odası ortaklığında 5 Ağustos 2020 tarihinde bölgemizde önemli bir potansiyele sahip olduğunu düşündüğümüz Karayemiş araştırmaları ve fındık üzerine konuştuk. Yakın bir zamanda üniversitemizde yürütülmekte olan AVÜ-TEKMER hazırlıkları kapsamında her iki dış kurum ile de bir işbirliği protokolü imzalanması ve ortak çalışma kararı alınmıştır.

AVÜ-TEKMER hazırlıkları kapsamında Akçaabat Ziraat Odası işbirliği, Bölgenin Güzeli Karayemiş Araştırmaları

AVÜ-TEKMER hazırlıkları kapsamında Akçaabat Ziraat Odası işbirliği, Bölgenin Güzeli Karayemiş Araştırmaları

21 Temmuz 2020 tarihinde Akçaabat Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı sayın Mustafa Hikmet Eyüpoğlu ve Akçaabat Ziraat Odası Genel Sekreteri sayın Veysel Baki (ziraat mühendisi) ile gerçekleştirdiğimiz toplantıda bölgemizde önemli bir potansiyele sahip olduğunu düşündüğümüz Karayemiş araştırmaları üzerine bilgi alışverişinde bulunulmuştur. Avrasya Üniversitesi ve Akçaabat Ziraat Odası arasında imzalanacak işbirliği protokolü ile bölgenin ve çiftçimizinHakkında daha fazlasını oku AVÜ-TEKMER hazırlıkları kapsamında Akçaabat Ziraat Odası işbirliği, Bölgenin Güzeli Karayemiş Araştırmaları[…]

Fındık Kurutma Teknikleri ve Önemi TRT Trabzon Radyosu, Prof.Dr. Teoman AYHAN

Fındık Kurutma Teknikleri ve Önemi TRT Trabzon Radyosu, Prof.Dr. Teoman AYHAN

20 Temmuz 2020 tarihinde Prof.Dr. Teoman AYHAN Tarafından TRT Trabzon Radyosunda gerçekleştirilen Fındık Kurutma üzerine telefon bağlantısından alıntıdır. FINDIK KURUTMADA KOKU VE TAD KALİTESİ Fındık ülkemizin en önemli ihraç ürünüdür ve diğer ülkelerde üretilen fındıklara göre kalite bazında tercih edilmektedir. Ülkemiz fındığının tat kalitesini ve koku aromasını kurutma sürecinde sağlanabilmesi için fındık kurutma sürecinin tanımlanmasıHakkında daha fazlasını oku Fındık Kurutma Teknikleri ve Önemi TRT Trabzon Radyosu, Prof.Dr. Teoman AYHAN[…]