Prof.Dr. Teoman AYHAN Avrasya Üniversitesi ailesine katıldı

Prof.Dr. Teoman Ayhan özgeçmişi

I945 tarihinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi,  Makina Müuhendislik Fakültesinden 1971 de Makina Yüksek Mühendisi ünvanını alarak mezun oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesine akademik eleman olarak katıldıktan sonra, İngiltere’de Sussex üniversitesinde, gaz türbinleri rotor kanatlarının soğutulması konulu doktorasını 1980 tarihinde tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık  Fakültesinde akademik aşamalarını tamamlayarak, 2001 yılında bu üniversiteden emekli oldu. Bu tarihten itibaren Bahrain üniversitesinde Profesör olarak akademik hayatını 2018 yılına kadar sürdürdü. 2020 de Avrasya Üniversitende Profesör olarak tekrar göreve başladı. Halen   bu üniversitede proje ve araştırma konularını organize etmek ve geliştirmek üzere çalışmaktadır. Literatürde Isı transferi, Kurutma, Termodinamik, Enerji ve enerji geri kazanımı konularında yayınları mevcuttur. Yönetiminde yurt içi ve yurt dışında olmak üzere Yüksek lisans ve doktora çalışmaları yaptırmıştır. Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerinde araştırma projelerini yönetici olarak tamamlamıştır. Trabzon da 1996 ve 1998 tarihlerinde Uluslararası düzeyde iki sempozyumun düzenleyerek, sempozyum yöneticiliği yapmıştır.